Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Nem a halláson múlik" – Esma Redzepova a Quartnak

A királynői méltóságot árasztó, hatvannégy éves macedón cigányasszony negyvenhét gyermeket nevelt fel, pályázik a Nobel-díjra és irtó ideges Goran Bregovictól. Esma Redzepova a Szigeten a Fanfare Ciocarlia koncertje után - ezen két dalt énekelt -, önálló fellépése előtt nyilatkozott a Quartnak a Szigeten.

0 Tovább

"Amikor komponálok, látom a táncosokat" – Eddie Palmieri a Quartnak

A salsa és a latin jazz egyik utolsó még élő legendája szerint a műfaj haldoklik, nincs utánpótlás, a reggaeton, a ska és a tex-mex elvonják a fiatalok érdeklődését. De neki, aki még látta Lenint (sőt, sok tekintetben maga volt Lenin), nehéz megfelelni. A Szigeten tartott koncert előtt a 71 éves Eddie Palmieri temette a salsát a Quartnak.

0 Tovább

"Most megyünk tovább" – az Orchestre National de Barbès a Quartnak

Ami Algériának a rai, az Marokkónak a nálunk talán kevésbé ismert gnawa. És ami a rainak Khaled, az a gnawának az ONB. Három éve már felléptek a Szigeten, de azóta nem kevés változáson mentek keresztül. A berber zenekar mesebeli nevű tagjai, Tenfiche Kamel és Mehdi Askur magyarázták a Quartnak, hogy mi miért történt.

0 Tovább

Bájos magamutogatás: a Zene Ünnepe Párizsban

Igazán furcsa, hogy van még valami, ami közvetlen pénzügyi érdek és valamiféle központi irányítás nélkül is ilyen kiválóan működik. A párizsi Zene Ünnepe minden évben ugyanazon koreográfia szerint zajlik: több száz helyszín és koncert. Hatalmas séta az ünnep éjjelén a francia fővárosban.

0 Tovább

"Itt van rendszer, nálunk meg nincs" - pályakezdő zenészek beszélgetnek

A Clermont-Ferrand-ban zajló Europavox zenei expó és fesztivál befutás előtt álló zenekarokra fókuszál, napi nyolc-tíz koncerttel, nemzeti standokkal, demó cd-kel. A program egyik blokkjában környékbeli tehetségek mutatták meg magukat tizenöt-húsz perces programmal. Köztük volt a vietnami származású testvérpár, Charles és Andy Nguyen Kim, akik a Shaolin nevű hiphop-formációval nyomulnak.

0 Tovább

A zene egyenlő az élettel - Denis Lo'Jo a Quartnak

A művész-kommunában alakult Lo'Jo zenekar - melynek minden tagja ugyanabban a francia kisvárosban él - pénteken a Művészetek Palotojában adott erős és sikeres koncertet. Ezt követően a zenekar fromtembere, Denis Péan két pohár rum társaságában nyilatkozott a Quartnak. Szó esett a zenekar nevének eredetéről, a csecsenek érzelmességéről, a különböző hangszerek fontosságáról és József Attiláról is.

0 Tovább

"Zorro egy önimádó nagybirtokos" – Sergent Garcia a Quartnak

Bruno "Sergent" Garcia olcsó cédéket, baszk autonómiát és cigarettapapírt szeretne (utóbbit az interjú előtt megszerezte már, így erről nem lesz szó), angolszász zenei hegemóniát viszont nem. A maguk kreálta salsamuffin műfaj vezető zenekarának névadó frontembere az A38-on tartott nagy sikerű, békepárti koncert után nyilatkozott a Quartnak.

0 Tovább

"Elméletben a tangót és az elektronikát keverni is elég szar ötlet" – Philippe Gotan Project a Quartak

A triphop-tangót feltaláló és befuttató Gotan Project atyja, Philippe Cohen Solal új formációját, a country-ihletésű Moonshine Sessionst hozta Budapestre. Az A38-on adott koncert volt a francia producer/dj második fellépése ezzel a műsorral, egyben egy turné első állomása. Mitagadás, a Quart munkatársainak többsége jókora műmájerségnek tartja a Gotant, Philppe ugyanakkor széles látókörű, rokonszenves művésznek bizonyult a koncert utáni interjú során.

0 Tovább

Hangkörök határán - a Moonshine Sessions koncertje (C)

Philippe Cohen Solal, a nyugati civilizáció háttércédézési szokásait gyökeresen átalakító triphop-tangó zenekar, a Gotan Project, meghatározó tagja új zenekarával lépett fel az A38-on. Vagyis inkább ez is projekt, amely a country-zenét ötvözi az úgynevezett elektronikával.

0 Tovább

"Inkább újságírók vagyunk" – Sergio Che Sudaka a Quartnak

A dél-amerikai bevándorlók alkotta barcelonai Che Sudaka megrázó erejű berlini akusztikus koncertje után a Sergio, a zenekar kolumbiai tangóharmonikása (a hagyományos felállásban billentyűse) adott interjút a Quartnak - a többiek szerint ő és a dobos tudnak csak az ehhez szükséges mértékben angolul. Szó volt illegális bevándorlásról, utcazenélésről és politikáról is.

0 Tovább

Fiat Ritmo

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek