Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Mexikót gengszterek uralják" - a Los de Abajo a Quartnak

Döbbenetes fejlemény: balkáni rezesbandák alakítják át a mexikói zenepiacot. Ezt a Los De Abajo dobosától, Yocupitzio Arellanótól tudtuk meg a Szigeten adott koncertjük után, és beszélgettünk arról is, hogy nemcsak a dalszövegekben politizálnak.

0 Tovább

"Bassza meg az NDK!" - Daniel Kahn a Quartnak

A jiddis folklórt politikai üzenetekbe csomagoló Daniel Kahn kétszer is fellépett a Sziget világzenei színpadán: előbb saját zenekarával, a Painted Birddel, majd a Rotfront vendégeként. A kettő között beszélt arról, hogy Berlin ár-érték aránya a legjobb; nehogymár a konzervatívok mondják meg, mi a baloldali kultúra; valamint a jó kérdések jelentőségéről.

0 Tovább

"Más történeteket kell elmondanom" – Amparo Sanchez a Quartnak

Halkan és lassan is lehet ugyanannyi energiát kibocsátani, mint gyorsan és hangosan: ez derült ki Amparo Sanchez tudományos kísérletéből a Szigeten. A mindenvivő spanyol bulizenekar, az Amparanoia után új dalszerzői karriert indító Sanchez sugárzása a balladákon is átjön. Koncertbeszámoló és interjú.

0 Tovább

"Látnunk kell a fejeket" - a Canteca de Macao a Quartnak

Minden szeptemberben Nyíregyházán rendezik meg a Vidor Fesztivált, amely a Sziget mellett a leghúzósabb világzenei programot nyújtja az országban. Ana és Chiki, a spanyol Canteca de Macao tagjai itt beszéltek a Quartnak az új lemezükről, az utcazenélésről, a Gipsy Kingsről és Julio Iglesias leszarásáról.

0 Tovább

"Professzionális hippik vagyunk" - a 08001 a Quartnak

A 08001 két tagja, az izraeli Tula Tal Benarinak és a görög Jannisz Papioannou a világ legjobb fesztiváljának tartják Glastonburyt és a Szigetet, Budapestet meg olyan kúlnak, hogy szívesen ide is költöztetnék a zenekart. A barcelonai hippik szerint mindenkiben ott lakozik az erő, hogy későn keljen.

0 Tovább

"Néha a testem is harcolni akar" - Tiken Jah Fakoly a Quartnak

Az elefántcsonparti reggae-politikus seggbe akarja rúgni a pánafrikai igazságtalanságot, illetve feltételezi, hogy vannak Magyarországon etnikai feszültségek.

0 Tovább

"Mindig baszogatnak" - Vieux Farka Touré a Quartnak

Mali zenei arisztokráciájának legfiatalabb tagja ki van akadva, de ez a koncertjén szerencsére nem látszott. A három éve elhunyt gitáros-legenda Ali Farka Touré fia, a második lemezét idén megjelentetett Vieux már érti, mit nem bírt az apja a zeneiparban.

0 Tovább

"Mindenhol a moll-bluesba ütközöm" - Joey Calexico a Quartnak

Joey Burns, a Calexico szimpatikus frontembere azt hiszi, hogy Európában kolbászból van a kerítés, és hogy itt minden tele van a moll-blues-zal. Fontosak neki az érzelmek a zenében és Obama a politikában. Nem sokkal a Quartnak adott röpinterjú után pedig elmondhatta magáról: többet koncertezett Magyarországon, mint Mexikóban.

0 Tovább

"Szerintem a melankólia" - Nik Oi Va Voi a Quartnak

Mit eszik az Oi Va Voi a magyarokon? Melyik volt a legrosszabb lemezük? Miért nem léptek volna fel régebben zsinagógában? Hol marad a remény? Ezekről a kínzó kérdésekről is beszél a Quart olvasóinak Nik Ammar, a Sziget első napján fellépett Oi Va Voi gitárosa (és charangása), egyben a zenekar maradék két alapítójának egyike.

0 Tovább

Cseh Tamás, 1943-2009

Hatvanhat éves korában elhunyt Cseh Tamás, a huszadik század második felének legjelentősebb magyar énekes-dalszerzője, miután három éve küzdött daganatos betegséggel.

0 Tovább

Fiat Ritmo

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek