Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Minden sarkon ott látom magam" - Rita Ribeiro a Quartnak

A brazil énekesnő korábban a Putumayo kevés szerződtetett előadójának egyike volt, de az igazi nemzetközi kiugrás még várat magára. A helyi szokásoknak megfelelően játszott és lépett fel mindenkivel Caetano Velosótól Chico Cesarig. Sok stiláris ugrás után legutóbbi lemeze az ütőhangszeres törzsi zenék és az elektronika elegyítésével kísérletezik.

0 Tovább

"Az elsőt az ember nem felejti el" - Doris Monteiro a Quartnak

Ha lenne Bossa Nova Social Club, Doris Monteiro lehetne benne az, aki Omara Portuondo a Buena Vistában, csak kétszer olyan jó lenne. A műfaj atyamestere, a már több mint tíz éve halott Antonio Carlos Jobim még csak a szárnyait próbálgatta, amikor ő már - tinisztárként - több lemezt kiadott. Doris Monteiro egy karneváli fellépés közben, Rióbol csókoltatja a magyarokat.

0 Tovább

Rióból jelentjük: Manu Chao és Eugene Hütz az utcasarkon

Rio de Janeiróba kiküldött tudósítónk visszafogott hétfő esti szórakozás keretében összefutott Manu Chaóval és a Gogol Bordello népszerű frontemberével. Mindketten muzsikáltak kicsit, az előadást egy marionett-dobos kísérte. Rio de Janeiróba kiküldött tudósítónk állítja, hogy nem szívott semmit.

0 Tovább

"Bejelöltek ismerősnek" – a Caravan Palace a Quartnak

A zenekar három tagja - az énekesnő Colotis Zoé, a hegedűs Hugues Payen és a gitáros Arnaud de Bosredon - szimpatikus fiatalok, igazi édes pofák, akikkel bármikor szívesen elbeszélget az ember. (A nevek művésznevek, az énekesnőt Sonjának hívják, a többieknek is van más nevük, de lehet, hogy az a művésznév és ez az igazi. Más nevek szerepelnek a demo cd borítóján, a weboldalon és részben harmadik neveken szólítják egymást. Itt a MySpace-en látott névhasználatot követjük).

0 Tovább

"A problémánk jelenleg a reggaeton" - Eddie Palmieri újra a Quartnak

Valamivel kevesebb mint két hónap után Eddie Palmieri ismét Budapesten játszott, a Sziget után ezúttal a Művészetek Palotájában. Azóta megnézte a Celia Cruz-musicalt a Broadway-n és látott néhány bíztató jelet a latin zenében, úgyhogy sokkal jobb hangulatban érkezett, mint legutóbb.

0 Tovább

"Csak a zene, más nem kell" - Cristóbal Repetto a Quartnak

A klasszikus, sőt, archaikus tangó világszenzációja a MűPa Latin Fesztiválja keretében tartott koncertje előtt beszélt technikáról, fejlődésről, példaképekről és arról, vajon vannak-e vidám dalok ebben a zenében.

0 Tovább

"Ennél több ember számára van mondanivalóm" – Dragan Ristić a Quartnak

Az eredetileg Budapesten alakult szerb-roma Kal már negyedszer járt a Szigeten, de amikor utoljára, 2004-ben felléptek, még nem voltak Európa-hírűek. Azóta megjelent egy lemez, amellyel a Kal befutott, és ma már az egyik legnépszerűbb balkáni zenekar a világban. Dragan Ristić, a zenekar vezetője és ideológusa beszél küldetéséről, és elárulja, hogy nemcsak a Gogol Bordello tagjainak, hanem neki is Manu Chao a kedvence.

0 Tovább

"Egy gyerek, egy könyv, egy lemez" - Luca Mau Mau a Quartnak

Luca Morino, az 1991-ben alakult olasz reggae-dance-globál úttörő Mau Mau frontembere az együttes Sziget-fellépése előtt adott interjút a Quartnak. Beszélt írói munkásságáról, a torinói dialektus eltűnéséről, rituális gnawa-szeámszokról, valamint arról, hogy rokonságot fedezett fel az olasz konyha és a brazil zene között.

0 Tovább

És most? Manu Chao új albuma

Napok óta hallgatom és nagy a csábítás, hogy jól lehúzzam, mert önismétlő, mert a spontaneitás negyedszerre már nem hiteles, mert az életműben nem jelent előrelépést, mert a középiskolás fokú háborúellenességhez nem kell bátorság. És főképp mert már igazán túlzás, hogy mindenkinek Manu Chao a kedvence. Bezzeg a nehéz időkben nem voltatok ennyien, amikor az illegalitásban Bongo Bong volt a jelszavunk - bizony, hosszú volt, rögös volt és áldozatokat követelt az út a Radio 1 playlistjéig.

0 Tovább

"Nem is játszhatunk mást" – a Patriarcas De La Rumba a Quartnak

A zenekar tizennégy tagja közül a nagyon rokonszenves Tío Palót néztük ki magunknak interjúalanynak, ám ő végül egy árva mukkot sem szólt, bár amikor focira terelődött a szó, némi élénkség költözött a tekintetébe és talán még bólogatott is. Odaült viszont a sztárként kezelt énekes, Tío Toni és a fiatalok közül a prímás-koncertmesteri szerepet alakító Antonio Carbonell, vagyis Sicus.

0 Tovább

Fiat Ritmo

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek