Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Underground arc vagyok" - Marc Collin (Nouvelle Vague) a Quartnak

Az A38-on tartott koncert után öt perccel már a Facebookon csetelt valami magánügyben Marc Collin. A Nouvelle Vague ötletgazdája és zenei vezetője a monitorra le-lepillantva adott interjút a Quartnak a következő lemezről, arról, hogy mit tekint sikernek és miért szereti jobban a Gotan Project alkotóit, mint a zenéjüket.

0 Tovább

"A portugálok nem coolak" – Teresa Salgueiro a Quartnak

A zenét gyakorlatilag mindenre gyógyírnak tekinti a portugál világzenei zászlóshajó, a Madredeus fokozatosan szólókarrierre átálló énekesnője. Teresa Salgueiro új saját lemezre készül, a Quart pedig Lisszabonban, az új anyag próbáinak szünetében készített vele interjút.

0 Tovább

"Nehéz dolog napról napra újra kubainak lenni" - Raul Paz a Quartnak

Tizenöt évvel ezelőtt hagyta el Kubát, európai karrierje az utóbbi három-négy évben kezdett igazán beindulni. A ma 39 éves Raul Paz a klasszikus kubai hagyományban gyökerező, de a laptop-zeneszerzés korában élő popzenét játszik. A sokféle műfajban otthonos, abszolút politikamentes zenét játszó előadó tavaly azzal keltett feltűnést, hogy az emigráns kubai zenészek közül elsőként otthon adhatott koncertet - tízezrek előtt. A Quartnak berlini koncertje előtt adott interjút, s azzal a hírrel döbbentette meg olvasóinkat és a világot, hogy - az emigráns zenészek között szintén példátlanul - visszaköltözött Kubába.

0 Tovább

"A szemét szimbólum" - Enzo Avitabile a Quartnak

Utálja a pizzát és az SSC Napolit, de nem azért mert nem szereti Nápolyt, hanem épp fordítva. Enzo Avitabile két éve a Sziget egyik legjobb koncertjét adta Manu Dibangóval. Akkor elmulasztottuk az interjút vele, most azonban nem menekülhetett.

0 Tovább

"Azt hiszem, felnőttem" - Seun Kuti a Quartnak

A Szigeten fellépő trónörökösök közül - Seun Kuti és Ky-Mani Marley is apja repertoárjára építi a sajátját - Fela Kuti legkisebb gyermeke nyújtott jobb teljesítményt - a Quart kritikusai szerint három osztályzattal előzte meg a Marley-utódot. Jutalma egy interjú hazánk vezető szakportálján.

0 Tovább

"A zenének igaznak kell lennie" - Mory Kanté a Quartnak

Húsz évvel ezelőtt vezette az európai slágerlistákat és adott el több mint egymillió lemezt Mory Kanté és a Yeke Yeke - az évfordulót ünneplő turné állomásaként érkezett a Szigetre Nyugat-Afrika egyik meghatározó zenésze, aki nem szereti, ha csak legnagyobb slágerének címe jut róla az emberek eszébe. A koncert előtt beszélgettünk vele.

0 Tovább

"Nem jobb, mint bankban dolgozni" - Natacha Atlas és Alex Transglobal a Quartnak

A Sziget harmadik napján fellépett Natacha Atlas és a Transglobal-alapító Alex Kasiek nem értenek egyet abban, hogy jobb-e a turnéélet mint egy bankfiókban ülni a pult mögött. A Sziget világzenei színpadának egyik legnagyobb neve és legrégebbi motorosa nemrég megjelent lemezével került ismét műfaj csúcsára. Egymás szavába vágós interjú a magyarok egyik kedvenc globálformációjával.

0 Tovább

"Az egész testemet beleadom a zenébe" - Camille a Quartnak

Ritka az olyan előadó, aki ilyen metamorfózison menne át, amikor lejön a színpadról: kicsit zilált, pulcsis-harisnyás-szemüveges bölcsészlány, aki magában énekelgetve sétál haza a szállodába, a vonaton pedig három széken elterülve alszik. Igen, ő az a dinamikus istennő a színpadról, abban a dögös narancssárga holmiban. A Quart több részletben - a koncert napjának délutánján, majd a koncert után egy órával, végül a koncert másnapján, a Clermont-Ferrand és Párizs között közlekedő vonat másodosztályán - készített interjút a francia énekesnő-fenoménnal.

0 Tovább

"Ebből vettünk ételt" - Miry Matahari a Quartnak

Nemrég mutatta be új lemezét, a Karate Beatet Budapesten, az A38-on a barcelonai La Kinky Beat. Az ottani szcéna második vonalához tartozó zenekar énekesnője a városról, a konkurenciáról, és az új lemezről beszélt a Quartnak.

0 Tovább

"Sok vicc, sok mélység" - a Brooklyn Funk Essentials a Quartnak

Három hete jelent meg nyolc év után az új lemezük és egy hete koncerteztek az A38-on. A zenekarvezető-producer-basszusgitáros Lati Kronlund és Papa Dee - aki a három énekes közül a strici-jelmezes férfi - arról beszélt a Quartnak, hogy megéri-e ma még nagy zenekart működtetni, hogy mi a hátránya a túl sok "fuck"-nak és hogy mennyi csirkeszárnyat tud megenni Maceo Parker és B.B. King együtt.

0 Tovább

Fiat Ritmo

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek